Uslovi plaćanja (kupovine) i dostave

 1. Obaveštenje pre zaključivanja ugovora
 2. Registracija prilikom kupovine na našem sajtu
 3. Poručivanje proizvoda
 4. Načini plaćanja
 5. Izjava o konverziji
 6. Dostava poručenih proizvoda
 7. Ispravnost pošiljke, reklamacije, povraćaj i zamena robe
 8. Povraćaj sredstava kupcu
 9. Pravo na odustanak od ugovora zaključenog na daljinu

Obaveštenje pre zaključivanja ugovora

 • Porucivanje proizvoda se vrši putem internet prodavnice www.petjungle.rs, koja se nalazi u vlasništvu firme Komovet doo, sa sedištem na adresi Vrnjacka 8, Beograd 11000 I PIB: 107089210
 • Isporuka proizvoda se obavlja putem kurirske službe na navedenu adresu, isključivo na teriroriji Republike Srbije.
 • Kurirskoj službi je potrebno 2-4 radnih dana za dostavu porudžbina.
 • Plaćanje je moguće kreditnim karticama VISA i MasterCard i debitnom karticom Maestro, e-bankingom, virmanom za pravna lica ili gotovinom prilikom dostave
 • Osnovna cena dostave je 250,00 din, a besplatna je za porudžbine iznad 4.000,00 din

Registracija prilikom kupovine na našem sajtu

Da biste koristili petJungle internet prodavnicu možete i ne morate dovršiti proces registracije. Registracija kupcu omogućava čuvanje započetih porudžbina i naknadni pregled poslatih porudžbenica.

Poručivanje proizvoda

Putem Internet prodavnice omogućavamo Vam kupovinu većine proizvoda. Izuzetak su pojedini proizvodi koji se zbog veličine, lomljivosti ili sličnih razloga ne mogu kupiti putem Interneta te je kod tih artikala navedena informacija da je kupovina moguća samo na našim maloprodajnim mestima, prodavnicama. Kod proizvoda koji u nazivu sadrže dodatak "razne boje", "razni oblici", "razni likovi", "razni ukusi", "razne veličine" i slično nije moguće poručiti specifično obeležje (npr. tačno određenu boju ili oblik proizvoda) te je slika koja ilustruje takav proizvod samo informativna.

Pet Jungle Internet stranice mogu se koristiti i svi sadržaji pregledati za Vašu privatnu upotrebu bez ikakvih naknada za korišćenje. Pet Jungle nije odgovoran za troškove telefona, prometa podataka ili bilo koje druge troškove do kojih može doći prilikom porudžbine ili pregleda/pretraživanja web stranica.

Po završetku procesa kupovine dobićete potvrdu porudžbine na e-mail adresu koju ste naveli u obrascu za kupovinu. Nakon obrade Vaše porudžbine, naš operater ce Vas kontaktirati putem maila ili telefona koji ste naveli prilikom prijave radi potvrde iste ili u slučaju da eventualno nismo u mogućnosti isporučiti neki od naručenih proizvoda iz bilo kog razloga, kako bi se dogovorila isporuka zamenskog proizvoda ili eventualno otkazivanje naručenog proizvoda.

Sve cene na Pet Jungle Internet prodavnici su izražene u dinarima (DIN) sa obračunatim PDV-om.

U slučaju bilo kakvih problema i nejasnoća prilikom procesa poručivanja slobodno kontaktirajte našeg operatera na e-mail prodaja@petjungle.rs ili na telehone 0800323230 I 0653232306 , od ponedeljka ili petka od 8.00 - 16.00 časova.

Komovet doo može porudžbinu odbaciti odnosno ne isporučiti robu ukoliko ustanovi da je došlo do zloupotrebe Pet Jungle Internet stranice ili ustanovi da su podaci na porudžbini nepotpuni odnosno netačni, osobito ukoliko s kupcem ne može stupiti u telefonski kontakt radi telefonske potvrde porudžbine.

Načini plaćanja

Naručeni proizvodi plaćaju se:

 • Kreditnim karticama VISA i MasterCard i debitnom karticom Maestro i Dina; Vašu karticu teretićemo tek nakon što Vam potvrdimo porudžbinu i pripremimo paket za isporuku.
 • Opštom uplatnicom ili e-bankingom. Opštu uplatnicu I instrukcije za e-banking možete popuniti na osnovu podataka iz profakture koju dobijate na navedeni mail. Porudžbine plaćene na ovaj način biće isporučene kada uplata postane vidljiva na izvodu Pet Jungle.
 • Pouzećem: gotovinski dostavljaču – zaposlenom predstavniku kurirske službe Post Express. Kod plaćanja pouzećem pre isporuke nazvaćemo Vas radi telefonske potvrde porudžbine.

Sigurnost podataka prilikom kupovine garantuje procesor platnih kartica, Banca UniCredit ad Beograd, pa se tako kompletni proces naplate obavlja na stranicama banke. Niti jednog trenutka podaci o platnoj kartici nisu dostupni našem sistemu.

Prilikom unošenja podataka o platnoj kartici, poverljive informacije se prenose putem javne mreže u zaštićenoj (kriptovanoj) formi upotrebom SSL protokola, primenom najsavremenijih metoda tokenizacije osetljivih podataka, i u skladu sa PCI-DSS standardima. Niti jednog trenutka podaci o platnoj kartici nisu dostupni trgovcu.

3D Secure zaštita za sve trgovce i kupce - AllSecure Payment Gateway koristi najviše globalne standarde zaštite i privatnosti podataka. Svi trgovci koji koriste AllSecure Payment Gateway su automatski uključeni u 3D-Secure zaštitu, čime se kupcima garantuje bezbednost kupovine. Brojevi platnih kartica kupaca se ne čuvaju na sistemu trgovca a sami upis se štiti SSL enkripcijom podataka.

PCI DSS Standardi - AllSecure Payment Gateway se konstantno usaglašava sa svim zahtevima kartičarskih organizacija u cilju povećanja nivoa bezbednosti trgovaca i kupaca. Od 2005 godine do danas, bez prekida, sistem je sertifikovan kao PCI-DSS Level 1 što predstavlja najviši standard u industriji. PCI Data Security Standard (PCI-DSS) je norma koja definiše neophodne mere bezbednosti pri obradi, čuvanju i prenošenju osetljivih kartičarskih podataka. PCI Standardima se štite osetljivi podaci o korisniku kartice tokom celog procesa plaćanja: od momenta unosa podataka na prodajnom mestu trgovca, tokom komunikacija između trgovca i relevantnih banaka i kartičarskih organizacija, kao i kasnije čuvanje tih podataka.

Izjava o konverziji

Ako uplatu vršite kreditnom karticom izdatom od inostrane banke, sva plaćanja biće izvršena u lokalnoj valuti Republike Srbije – dinar (RSD). Za informativni prikaz cena u drugim valutama koristi se srednji kurs Narodne Banke Srbije. Iznos za koji će biti zadužena Vaša platna kartica biće izražen u Vašoj lokalnoj valuti kroz konverziju u istu po kursu koji koriste kartičarske organizacije, a koji nama u trenutku transakcije ne može biti poznat. Kao rezultat ove konverzije postoji mogućnost neznatne razlike od originalne cene navedene na našem sajtu.

Dostava poručenih proizvoda

Naručena roba dostavlja se isključivo na području Republike Srbije.

Naručenu robu dostavlja naš partner Post Expres, direktno u Vaš dom, odnosno na adresu koju navedete u porudžbenici. Dostava se vrši u roku od 2-4 radna dana od datuma porudžbine. Porudžbine koje primimo nakon 13:00 časova biće obrađene sledećeg radnog dana. Porudzbine primljene tokom vikenda, bice uzete u obradu u ponedeljak.

Ako osoba koja je naručila (koja preuzima) proizvod prilikom dostave nije kod kuće, dostavljač će na navedenoj adresi ostaviti "obaveštenje o prispeću pošiljke" na kojoj će biti naveden telefonski broj za dogovor oko termina ponovljene dostave ili preuzimanja pošiljke u najbližoj pošti u periodu od 8 dana. Nakon tog roka pošiljka se vraća pošiljaocu.

Ukoliko niste primi robu ili obaveštenje o isporuci u očekivanom vremenu, molimo Vas da nas o tome neodložno obavestite, kako bi preduzeli radnje pronalaska pošiljke ili kako bi se poslala zamenska pošiljka.

Osnovna cena svake dostave iznosi 250 din. Za manji broj proizvoda, kod kojih je to posebno naznačeno prilikom kupovine, osnovna cena uvećava se za dodatni trošak dostave. Za porudžbine iznad 4.000 din dostava je besplatna, osim za artikle za koje važi naznačeni dodatni trošak dostave bez obzira na iznos porudžbine.

Ispravnost pošiljke, reklamacije, povraćaj i zamena robe

Prodavac se obavezuje da će isporučiti proizvod koji je tehnički ispravan, ima ispravan rok trajanja, zapakovan je u originalnu ambalažu te odgovara vrsti i opisu proizvoda navedenom na www.petjungle.rs

Slika koja ilustruje proizvod na Internet stranici ne mora odgovarati stvarnom izgledu proizvoda, posebno kod proizvoda kojima je u samom nazivu na Internet stranicama navedeno „razne boje“, „razni ukusi“, „razne veličine“, „razni oblici“ i sl., i kupac takve prozvode ne može reklamirati sa te osnove.

Zadržavamo pravo na greške opisa, fotografija, cena i broja artikala zbog automatskog unosa artikala u sistem, kao i automatske potvrde porudžbine. U slučaju greške merodavna je potvrda našeg operatera.

Naručeni proizvodi pakuju se na način da tokom uobičajene manipulacije ne budu oštećeni.

Prilikom dostave robe, molimo Vas da proverite isporučenu robu te eventualna oštećenja reklamirate osobi koja je dostavila robu. Ukoliko su na isporučenoj robi vidljiva spoljašnja oštećenja, kupac ima pravo da odbije preuzimanje naručene robe. Molimo Vas da uporedite dostavljene proizvode (vrstu i količinu dostavljenih proizvoda) sa računom i ukoliko nešto nedostaje ili je isporučen pogrešan proizvod, na licu mesta o tome obavestite dostavljača. Primalac i dostavljač na licu mesta zapisnički utvrđuju i svojim potpisom potvrđuju nedostatke. Molimo Vas da obratite pažnju na to da je provera ispravnosti pošiljke odgovornost kupca i da naknadne reklamacije u smislu količine i vrste dostavljene robe i vidljivih nedostataka nismo obavezni uvažiti.

Pet Jungle će u najkraćem mogućem roku, prvom mogućom dostavom, o svom trošku dostaviti artikle za koje se na gore navedeni način utvrdi da nedostaju u pošiljci ili da su dostavljeni u neispravnom stanju, ili će kupcu odobriti povraćaj novca, prema izboru kupca.

Kupac ima pravo na povraćaj robe u slučaju da proizvod ima materijalni ili kvalitativni nedostatak koji nije bilo moguće uočiti prilikom preuzimanja robe. U tom slučaju, molimo Vas da nam takav proizvod reklamirate kako bismo dogovorili povraćaj i zamenu takvog proizvoda ili povraćaj novca.

Ukoliko ste dobili proizvod koji niste naručili ili ste dobili proizvod s greškom ili imate bilo kakav prigovor, u skladu sa Zakonom o zaštiti potrošača, molimo Vas da nas o tome obavestite na e-mail adresu: office@petjungle.rs

Nakon što kupac reklamira ispravnost proizvoda, Pet Jungle će u najkraćem roku obezbediti preuzimanje robe, posredstvom dostavljača ovlašćene kurirske službe Post Expres. Otpremne troškove kod takvog povraćaja u potpunosti će preuzeti Pet Jungle, nakon čega će bez ikakve naknade poslati kupcu zamenski proizvod prvom mogućom dostavom ili mu odobriti povraćaj novca, prema izboru kupca.

Povraćaj sredstava kupcu

U slučaju povraćaja sredstava kupcu koji je predhodno platio nekom od platnih kartica, delimično ili u celosti, a bez obzira na razlog vraćanja, taj povraćaj se vrši isključivo preko iste VISA, Maestro ili MasterCard kartice koja je korištena za plaćanje. Ovo znači da će naša banka na naš zahtev obaviti povraćaj sredstava na račun korisnika kartice.

Pravo na odustanak od ugovora zaključenog na daljinu

Vašu porudžbinu, u skladu sa čl. 28., čl. 34. i čl. 35. Zakona o zaštiti potrošača (Sl. glasnik RS, br. 62/2014) možete otkazati i od nje odustati bez navođenja razloga i dodatnih troškova u roku od 14 dana nakon preuzimanja proizvoda u državinu. U tom slučaju proizvod ćemo preuzeti nazad uz povraćaj novca ili ga zameniti za drugi proizvod, prema Vašem izboru. Robu ćemo preuzeti sami posredstvom dostavljača ovlašćene kurirske službe Post Expres. Troškove jednog povraćaja i slanja zamenskih proizvoda snosi Pet Jungle, a direktne troškove eventualnih naknadnih povraćaja snosi kupac.

Ukoliko želite odustati od ugovora zaključenog na daljinu i vratiti jedan ili više proizvoda, molimo Vas da nas jednostavno kontaktirate na e-mail:prodaja@petjungle.rs. Naši operateri kontaktiraće Vas u najkraćem mogućem roku radi što efikasnijeg osiguranja Vaših prava.

Ako odustanete od ugovora zaključenog na daljinu, povraćaj novca, uključujući i troškove isporuke, izvršićemo najkasnije u roku od 14 dana od dana kada smo primili obrazac za odustanak od ugovora, uz prethodno preuzimanje u državinu vraćene robe, koristeći ista sredstva plaćanja koja ste Vi koristili u prvobitnoj transakciji.

U slučaju vraćanja robe i povraćaja sredstava kupcu koji je prethodno platio nekom od platnih kartica, delimično ili u celosti, a bez obzira na razlog vraćanja, Pet Jungle će izvršiti povraćaj isključivo preko VISA, EC/MC i Maestro metoda plaćanja, što znači da će banka na zahtev prodavca obaviti povraćaj sredstava na račun korisnika kartice.

U slučaju da se saglasite sa korišćenjem drugog sredstva plaćanja za povraćaj plaćenog iznosa, zbog takvog povraćaja nećete snositi nikakve troškove.

Molimo Vas da obratite pažnju na mogućnost odgovornosti za umanjenje vrednosti robe koje nastane kao posledica rukovanja robom na način koji nije adekvatan, odnosno prevazilazi ono što je neophodno da bi se ustanovili priroda, karakteristike i funkcionalnost robe.

Ovog meseca

Akcija

akcija

Jungle Akcije

Iz naše Džungle pravih proizvoda izdvajamo proizvode koje su na akciji i koje u određenom vremenskom periodu možete kupiti po sniženim cenama, ili uz koje možete dobiti gratis manje pakovanje.


Fatal error: Call to a member function generateMobileBannerHTML() on null in /home/petjungle/public_html/petjungle.rs/index.php on line 307