Komentari

Nema unetih komentara

Vaš komentar
Šta treba da znate pre nego što nabavite štene?

Prosečan životni vek psa je od 10 do 15 godina tako da birate ljubimca za duzi period. Bilo da se odlucite za kupovinu Ili udomljavanje treba razmisliti o: veličini psa, temperamentu i nivou aktivnosti koje pas zahteva, dužini dlake i linjanju i sklonosti ka odredjenim bolestima. Izbor psa samo na osnovu njegovog izgleda moze da dovede do neočekivanih teškoća u stvaranju dobrog odnosa psa i vlasnika.

Odabir pola psa je stvar lične sklonosti. I mužjaci I ženke su dobri ljubimci, ali razlike postoje. Mužjaci su obično aktivniji, skloniji dominaciji pa je potrebno strpljenja za dresuru. Ženke su najčešće mirnije i privrženije, ali to nije pravilo. Ukoliko se ne sterilišu, ženke ulaze u ciklus teranja dva puta godisnje.

Šta je sve neophodno pripremiti pre nego što dovedete novog člana?

Pas treba da ima svoje mesto u stanu. Postoji širok izbor ležaljki i jastuka za pse koji se lako održavaju. Kvalitetna ležaljka je napravljena od čvrstog materijala koji pas nece lako da pregrize. Dimenzija lezaljke mora da odgovara veličini psa.

Posude za hranu i vodu. Izbor dezena je veliki a bitno je da se činije lako peru i održavaju.

Ishrana je jako vazna za pravilan razvoj šteneta. Hrana visokog kvaliteta obezbedjuje pravilan razvoj kostiju i optimalan rast. Raspitajte se šta je pas jeo pre dolaska u nov dom. Prelazak na premium Ili super premium hranu treba da bude postepen kako ne bi izazvao digestivne smetnje. Štene treba da ima vise manjih obroka u toku dana. Hranu kupujte u originalnom pakovanju. Na njemu je naznačena preporučena dnevna količina hrane koju štene treba pojede. Hrana visokog kvaliteta sa prebioticima obezbedjuje redovnu stolicu manjeg volumena.

Igračke su neophodne psima da bi vežbali vilicu, razonodili se i potrošili višak energije. Igračke poput loptica i frizbija će držati psa u pokretu. Koske i kanapi omogućavaju čišćenje zuba i jačanje desni. Igračke sa mirisima će dodatno stimulisati psa na igru. Postoje igračke u koje se mogu ubaciti poslastice do koje pas treba da dodje.

Oglrice I povodnici za šetnju. Štene treba postepeno navikavati na nošenje ogrlice ili ama. Ogrlica ne sme da bude previše stegnuta oko vrata. Amovi obezbedjuju lakšu kontrolu psa i visoku udobnost. Na pločicu ili adresar možete ugravirati podatke psa.

Sredstva za odrzavanje higijene. Širok je izbor šampona,vlaznih maramica, sprejeva i šampona za suvo pranje. Svaki proizvod ima svoje mesto i način primene. Postoje specijalni blagi šamponi namenjeni štencima. Psi se mogu kupati šamponom najvise jednaput mesečno, često kupanje isušuje kožu.

Četke, česljevi i rukavice. Četkanje je deo redovne higijene psa I treba da se obavlja svakodnevno. Najbolje je od početka navikavati štene na četkanje. Izbor četke zavisi od duzine i tipa dlake. Postoje četke namenjene psima sa jakom podlakom kao i četke za kratkodlake rase.

Vršenje nužde: štene će u početku obavljati nuždu na peleni. Postoje proizvodi koji će privući štene da obavi nuzdu tamo gde ste Vi odredili. Štene obično obavlja nuždu kad se probudi i posle obroka pa je na početku to pravo vreme kada treba da ga odvedete na pelenu. Svaki put nakon korišćenja pelene ga nagradite poslasticom.

Zaštita od ektoparazita. Pre nego što štene počne da izlazi napolje treba ga zaštiti od buva i krpelja. U ponudi su tablete, spot on preparati i biljne ogrlice koje su potpuno bezbedne za štence.

Bezbednost u stanu: pre nego što dovedete štene treba skloniti otrovne biljke, sredstva za čišćenje, lekove i obezbediti kablove koje pas može da pregrize.

Ovog meseca

Akcija

akcija

Jungle Akcije

Iz naše Džungle pravih proizvoda izdvajamo proizvode koje su na akciji i koje u određenom vremenskom periodu možete kupiti po sniženim cenama, ili uz koje možete dobiti gratis manje pakovanje.


Fatal error: Call to a member function generateMobileBannerHTML() on null in /home/petjungle/public_html/petjungle.rs/index.php on line 307